Zabava za svih

IZNALJMLJIVANJE BRODOVA

Funtana-charter u marini Funtana ....

Charter i nautika su glavne djelatnosti Funtana charter, koja nudi brandove kao što su Rinker, Bayliner, Regal, Quicksilver, Marinello i Reful.
Naša baza se nalazi u marini Funtana, koji je ujedno i polazna luka.
Funtana charter nudi mogućnost dnevnog najma / cruiser-a za sve kupce, sa skiperom opcijom.

Kvaliteta naših usluga i zadovoljstvo kupaca naš je primarni cilj od prvog dana. Novi, sigurno i dobro održavani brodovi s našeg iskusnog i kompetentnog osoblja, uvijek su na raspolaganju kupca koja si i garancija kvalitete.


 rinker1  rinker2 
rinker3

 parenzana  parenzana2 
parenzana3
BICIKLIZAM

Parenzana je bila uskotračna pruga koja je povezivala Trst s Porečom, prometovala je od 1902. do 1935., a ukinuta je zbog nerentabilnosti i zbog bržih i jeftinijih cestovnih oblika prijevoza.

Projekt Parenzana II, "Ponovno oživljavanje puta zdravlja i prijateljstva" (od 09/2009 do 03/2012) se izravno nadovezuje kao nastavak na projekt PARENZANA I: Put zdravlja i prijateljstva (od 04/2006 do 06/2008).

jahanje

Svim zaljubljenicima u prirodu i avanturu preporučujemo da jahanjem krenu u otkrivanje ljepota i kulturno-povijesnih znamenitosti našeg kraja.
Očekuje vas krajolik ispunjen s jedne strane otocima, zaljevima i morskim žalima, a s druge strane zelenim livadama, brežuljcima i mirisnim borovim šumama.
Konjički centri i rančevi organiziraju razne itinerere i trekking staze, školu jahanja, izlete i ostale aktivnosti u prirodi, te uživanje u gastronomskim posebnostima.

Jahanje je organizirano u malim, neformalnim grupama u pratnji iskusnih vodiča i dobrih poznavatelja kraja.


 riding  riding2 
riding3

 walking  walking2 
walking3
HODANJE

Od Funtane do Vrsara, uz glavnu prometnicu, izgrađ‘ena je u dužini od 3 km asfaltirana pješačka staza “Bernardina”.
U Vrsaru preporučamo da prošećete do samog vrha, odakle puca prekrasan pogled. Još je širi vidokrug sa zvonika u kojem su, spomenimo, izložena stara zvona.
Istra pruža mogućnost otkrivanja prekrasnih i neistraženih predjela. Ljubiteljima pješačenja na raspolaganju su stotine kilometara označenih staza, od malo zahtjevnih do teško prohodnih. U neposrednom kontaktu s toliko prirodne ljepote, zasigurno nećete ostati ravnodušni.
Pješačenjem ili jednostavnom šetnjom kroz prirodu uživajte u beskrajnim ljepotama našeg kraja. Preporuka je to svima onima koji cijene mir i tišinu te opuštajući odmor.

dino park funtana


BILO JEDNOM… PRIJE 200 000 000 GODINA…

Prvi hrvatski show i tematski park nalazi se u srcu Istre, oko 25 minuta vožnje autom od slovenske granice, nedaleko od Poreča. Jedan dio parka se nalazi u starom kamenolomu sa pokretnim dinosaurima u prirodnoj veličini, okruženi lijepom prirodom, šumom, sa više od 1 km drvene staze.

Dinopark Funtana otvoren je 2009. godine i od tada se svake godine ponuda povećavala da bi dostigli to, šta vam danas mozemo pružiti. Osim dinosaura Dinopark Funtana vam nudi zabavu, avanturu i nezaboravan doživljaj za cijelu obitelj. U parku vam također pružamo i druge vrste zabave.


 dinopark  dinopark2 
dinopark3

 aeropark  aeropark2 
aeropark3
aeropark vrsar

Sportska zračna luka u Vrsaru, smještena usred zelenih polja uz jadransku obalu, nedaleko zaštićenog prirodnog fenomena Limskog kanala, zanimljiva je postaja na putu svakog znatiželjnog putnika.

Osim što se iz Vrsara može krenuti na panoramski let Istrom ili letjeti u Veneciju, u Aeroparku možete pogledati originalnu izložbu starih aviona otvorenu tijekom cijele godine. Tu je i mala galerija slika o povijesti zrakoplovstva u Istri, postav predmeta povezanih s avijacijom te kutak za djecu, ali i atraktivna terasa dijelom smještena ispod krila oldtimer-aviona koja pruža jedinstven doživljaj. Nekoliko je većih aviona otvoreno za razgledavanje unutrašnjosti pa zaviriti možete i u pilotsku kabinu.

aquapark

Ovaj zanimljivi vodeni svijet prostire se na čak 81 000 m2, udaljen je svega pet kilometara od obale i odlično je geostrateški smješten na samom izlazu s istarskog ipsilona (Nova Vas), na cesti između Novigrada i Brtonigle.
Pregršt uzbuđenja za velike i male na preko 4.100 m2 vodenih površina

Istralandia nudi obilje emocija i uzbuđenja uz zajamčeno visoke doze adrenalina niz 20 različitih tobogana, sa preko 1,2 km cijevi  od visokih i strmih za hrabrije, preko tobogana s gumenjacima do cjevastih tobogana posljednje riječi tehnologije s različitim kutovima nagiba.
Tu je i najveći bazen s umjetnim valovima u ovom dijelu Europe, na kojima se može surfati, plivati ili plutati na zračnim gumenjacima.


 aquapark  aquapark2 
aquapark3

 karting  karting2 
karting3
karting

Motodrom Poreč kao najkvalitetnija karting pista u Hrvatskoj, izgrađena 1999. po svjetskim standardima moto sporta, nudi sigurnu, uzbudljivu i adrenalinom-začinjenu zabavu, kako za pojedince i familije tako za velike grupe i team-building evente.

Smješten u neposrednoj blizini sunčanog Poreča, Motodrom je otvoren tijekom cijele godine te svojom ponudom sadržaja i kvalitetom usluge kontinuirano ispunjava očekivanja svojih posjetitelja.

RONJENJE

Duž porečkog priobalja od Novigrada na sjeveru do Limskog kanala i Rovinja na jugu, 20-tak je pličina atraktivnih za ronjenje, dubine izmeđ‘u 4 i 40 metara. Poseban ronilački doživljaj predstavljaju noćna ronjenja i posjeti olupinama potonulih brodova na kojima je dozvoljeno organizirano ronjenje.
Najpoznatija je olupina austro-ugarskog putničkog broda Baron Gautsch potopljenog 1914. godine kod Rovinja. Smatra se jednim od najljepših brodskih relita na Mediteranu i proglašen je jednom od 50 najljepših lokacija za ronjenje u svijetu uopće.
U ronilačkim centrima i klubovima postoji mogućnost iznajmljivanja i servisiranja ronilačke opreme, a nudi se i savjetodavna asistencija. Zahvaljujući ugodnoj temperaturi mora, ronjenje u Istri moguće je tijekom cijele godine, osobito u razdoblju od svibnja do studenoga mjeseca.


 diving  diving2 
diving3

 sailing3  sailing 
sailing2
IZLETI BRODOM

Neponovljivi doživljaj Jadrana, s pogledom na beskrajno morsko plavetnilo s jedne i prirodnim ljepotama razvedene obale Vrsara, pružit će vam organizirani izleti brodom.

Za početak odaberite izlet u Limski zaljev, zaljev u koji se more uvuklo oko 10 km u unutrašnjost, i romantični Rovinj. Brodom iz Vrsara možete posjetiti i idilične Brijune, jedan od nacionalnih parkova Hrvatske čiju ljepotu krasi 14 otoka i otočića.
Na jedan cijeli dan brzim hidrogliserom možete posjetiti i veličanstvenu Veneciju, upoznati njezinu bogatu povijest i kulturu. Raspjevana pomorska povorka povest će vas na cjelodnevno druženje, pripremit će za vas samo najbolje od mora, ribe, školjke i rakove u obliku fish piknika ili finog ručka na palubi broda.